Lawatan Kerja Dari Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) | INSTITUT PENYELIDIKAN PENUAAN MALAYSIA (MyAgeingâ„¢)
» BERITA » Lawatan Kerja Dari Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Lawatan Kerja Dari Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

4 Julai 2022, SERDANG - Sekitar lawatan Kerja dari Kementerian Kesihatan ke Institut Penyelidikan Penuaan Malaysia (MyAgeing). Tujuan lawatan ini adalah untuk memperkukuhkan program pemakanan sihat untuk warga emas bermula tahun 2022.

Lawatan ini turut disertai oleh Pegawai dari Kementerian Kesihatan Malaysia, ahli pengurusan MyAgeing, Penyelidik- penyelidik MyAgeing. Antara aktiviti semasa lawatan adalah taklimat berkaitan program dan aktiviti di MyAgeing oleh wakil MyAgeing.

Turut dibentangkan status pemakanan warga ernas dan hala tuju aktiviti berkaitan warga emas oleh Bahagian Pemakanan, KKM. Wakil KKM turut dibawa ke sekitar MyAgeing untuk meninjau aktiviti dan pelaksanaan yang dijalankan di MyAgeing.

Tarikh Input: 12/07/2022 | Kemaskini: 29/07/2022 | lizamdnor

SXEURAQ~