Seminar Kebangsaan: Isu Mutakhir Penuaan Penduduk Di Malaysia | INSTITUT PENYELIDIKAN PENUAAN MALAYSIA (MyAgeingâ„¢)
» BERITA » Seminar Kebangsaan: Isu Mutakhir Penuaan Penduduk di Malaysia

Seminar Kebangsaan: Isu Mutakhir Penuaan Penduduk di Malaysia

22 Julai (SEREMBAN)-Seminar Kebangsaan: Isu Mutakhir Penuaan Penduduk di Malaysia telah diadakan di Palm Seremban Hotel, Negeri Sembilan. Seminar ini telah dirasmikan oleh YBrs. En. Chua Choon Hwa, Timbalan Ketua Setiausaha, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Seramai 150 orang peserta telah hadir ke seminar ini yang terdiri daripada pelbagai lapisan.

Antara isu yang dibincangkan semasa seminar ini adalah Penuaan Malakar dunia hari esok juga Isu-isu dan cabaran semasa penuaan. Panel- penel jemputan juga adalah daripada kalangan yang berpengalaman dalam bidang penuaan.

Seminar ini telah dianjurkan oleh Majlis Kebajikan dan Pembangunan Masyarakat Kebangsaan Malaysia (MAKPEM) dan Institut Penyelidikan Penuaan Malaysia, UPM dengan sokongan Jabatan Kebajikan Masyarakat, Negeri sembilan dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Tarikh Input: 28/07/2022 | Kemaskini: 30/07/2022 | lizamdnor

SXEZUA7~