The International Summit Forum On Aging And Intelligent Health Care(China-Malaysia) | MALAYSIAN RESEARCH INSTITUTE ON AGEING (MyAgeingâ„¢)
» NEWS » The International Summit Forum on Aging and Intelligent Health Care(China-Malaysia)

SELANGOR, 13 November 2021 – seramai 13 orang pakar dalam bidang penuaan dari Malaysia dan China telah mengambil tempat dalam forum ini. Forum ini telah dianjurkan oleh Zhengzhou Universiti dengan kerjasama Institut Penyelidikan Penuaan Malaysia (MyAgeingTM) dari Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Consortium of Malaysian Universities (CMU). Prof. Ir. Dr. Siti Anom Ahmad, Pengarah MyAgeingTM juga turut menegaskan tujuan Forum ini diadakan adalah untuk menghimpunkan penyelidik dan pihak berkepentingan dalam bidang penuaan kepada warga emas dan warga emas, untuk berkongsi pengetahuan, kepakaran dan pengalaman kami; dan bertukar-tukar idea dalam meningkatkan impak penyelidikan serta inovasi dalam bidang ini.

Situasi Pandemic COVID-19 yang melanda seluruh dunia ini tidak menjadi batu penghalang  aktiviti penyelidikan antara Malaysia dan China. Menerusi medium dan platform dalam talian kedua-dua negara ini telah mengambil inisiatif untuk mengadakan Forum Sidang Antarabangsa Tentang Penuaan dan Penjagaan Kesihatan Pintar (China-Malaysia) dan telah mendapat sambutan hebat seramai 49 ribu tontonan secara maya menerusi Dahe Heath New, China. Forum ini telah diadakan secara hybrid iaitu secara maya dan fizikal bertempat dan dihoskan oleh Hospital Gabungan Kelima Universiti Zhengzhou.

Date of Input: 27/12/2021 | Updated: 23/01/2022 | lizamdnor

SXDdFAK~