Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman Antara UPM Dan KPWK, Sarawak | MALAYSIAN RESEARCH INSTITUTE ON AGEING (MyAgeingâ„¢)
» NEWS » Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman antara UPM dan KPWK, Sarawak

Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman antara UPM dan KPWK, Sarawak

Serdang, 15 Mac-Institut Penyelidikan Penuaan Malaysia (My Ageing™ï¸) telah menerima kunjungan hormat delegasi daripada Kementerian Pembangunan Wanita, Kanak-Kanak dan Kesejahteraan Komuniti (KPWK) Sarawak sebagai jalinan kerjasama erat dua hala di antara dua organisasi ke arah penyelidikan, pengembangan, pengkomersilan dan inovasi (RDCI) berkaitan penuaan dan warga emas .

Turut hadir, Menteri KPWK, Sarawak, Dato Sri Fatimah Abdullah, Timbalan Menteri KPWK, Sarawak, Datuk Rosey Yunus, Timbalan Menteri Pembangunan Kesejahteraan Komuniti Sarawak, Mohammad Razi Sitam dan Pengarah My Ageing™ï¸, Prof. Ir. Dr. Siti Anom Ahmad.

MyAgeing™ï¸ sebelum itu pernah menjalinkan usahasama dengan KPWKM terutama dalam aspek penuaan penduduk seperti penyelidikan, penggubalan dasar, perancangan program dan input kepakaran.

Kerjasama itu adalah sejajar Pelan Strategik UPM 2021-2025 untuk mewujudkan Hab Penyelidikan Dan Inovasi Yang Menjanakan Nilai Berteraskan Ekosistem Lestari serta Melestarikan Ekosistem Jaringan Industri Dan Masyarakat.

Date of Input: 19/03/2022 | Updated: 19/03/2022 | lizamdnor

SXEbBAi~