Open Day Elderly Daycare Center (MyAgeingCares) | MALAYSIAN RESEARCH INSTITUTE ON AGEING (MyAgeingâ„¢)
» NEWS » Open Day Elderly Daycare Center (MyAgeingCares)

Open Day Elderly Daycare Center (MyAgeingCares)

By: Ainul Mardiyyah Abdul Rahman

SERDANG, 1 April - Institut Penyelidikan Penuaan Malaysia (MyAgeing™) mengadakan Hari Terbuka Pusat Jagaan Harian Warga Emas (MyAgeingCares) bersempena Sambutan Ulang Tahun MyAgeing™ ke-20 tahun.

Program ini diadakan bertujuan memberi pendedahan kepada masyarakat setempat berkenaan kemudahan yang disediakan di pusat jagaan harian. Selain itu, program ini juga merupakan sebagai satu platform untuk mempromosikan perkhidmatan yang ditawarkan.

Sepanjang program tersebut, pelbagai aktiviti telah dijalankan termasuklah pameran, saringan kognitif, aktiviti kognitif serta lawatan. Para pengunjung juga diberi peluang untuk memakai set simulasi penuaan bagi merasai sendiri keadaan fizikal sebenar warga emas.

Date of Input: 03/04/2022 | Updated: 06/04/2022 | lizamdnor

SXETRAh~