Program Pendidikan Kesihatan Kewangan Di Tempat Kerja (Siri 1) | INSTITUT PENYELIDIKAN PENUAAN MALAYSIA (MyAgeingâ„¢)
» BERITA » Program Pendidikan Kesihatan Kewangan Di Tempat Kerja (Siri 1)

Program Pendidikan Kesihatan Kewangan Di Tempat Kerja (Siri 1)

SERDANG, 27 Jan - Hab Pendidikan dan Literasi Kewangan, MyAgeing (MyFiLE) mengadakan Program Pendidikan Kesihatan Kewangan di Tempat Kerja (Siri 1). Seramai 12 orang staf telah hadir ke program ini. Sebagai permulaan, kursus ini mensasarkan peserta dalam kalangan staf sokongan MyAgeing™.

Ketua Unit Eksperimentasi Penjagaan Warga Emas (ACE), Dr. Rajna Anthony berkongsi ilmu kewangan dengan peserta. Para peserta diminta mengisi Borang Penilaian Kesihatan Kewangan Kendiri untuk menganalisis tahap kesihatan kewangan masing-masing. Laporan akan diberikan dalam siri yang akan datang.

Program ini merupakan inisiatif oleh pihak MyFiLE dalam membantu staf untuk menghadapi keadaan ekonomi yang semakin tidak menentu serta dapat mengurus kewangan dengan lebih sistematik.

Tarikh Input: 27/01/2023 | Kemaskini: 20/04/2023 | ainulmardiyyah

SXEaGA1~