Ceramah Awam Mengenai Ekonomi Ihsan Dan Masyarakat Menua | INSTITUT PENYELIDIKAN PENUAAN MALAYSIA (MyAgeingâ„¢)
» BERITA » Ceramah Awam mengenai Ekonomi Ihsan dan Masyarakat Menua

Ceramah Awam mengenai Ekonomi Ihsan dan Masyarakat Menua

7 Mei 2024, SERDANG - Institut Penyelidikan Penuaan Malaysia menganjurkan Ceramah Awam mengenai Ekonomi Ihsan dan Masyarakat Menua oleh Prof. Dr. Irene Blackberry dari CERI, Universiti La Trobe. Y.M. Tengku Nur Qistina, Pegawai Program (Dasar) dari Asia Foundation of Malaysia, menyampaikan ucapan alu-aluan ringkas manakala Dr. Puvaneswaran Kunesekaran, Ketua Laboratori Gerontologi Sosial, MyAgeing, UPM memperkenalkan penceramah. Lebih 30 orang peserta terdiri daripada pelbagai organisasi, turut dihadiri oleh Encik Ahmad Ikram Abdullah, Penasihat Dasar Kanan serta pegawai lain dari Yayasan Asia, termasuk tetamu jemputan A. P. Dr. Anne Marie Laslett, Pengarah Bersekutu, CERI, dan Puan Gabriela Brand, Setiausaha Kedua dari Pejabat Suruhanjaya Tinggi Australia di Malaysia. Institut ingin merakamkan penghargaan kepada semua peserta dan sokongan daripada rakan kongsi dalam menjadikan program ini sebagai pengalaman perkongsian yang informatif, berwawasan dan berinspirasi.

Rakaman ceramah awam dan pembentangan akan dikongsikan dalam masa terdekat. Peserta akan menerima e-sijil mereka melalui emel.

Tarikh Input: 08/05/2024 | Kemaskini: 14/05/2024 | lizamdnor

SXFUBAj~